PTT Yardım Kampanyası Açıklamaya Devam Ediyor! 3500 Liralık Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli hanelere yönelik doğal gaz tüketim desteği sağlayarak, belirli gelir kriterlerini karşılayan vatandaşların sosyal yardım ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapmanın yanı sıra doğal gaz desteği de sunuyor. Bu destek, "Doğal Gaz Tüketim Desteği" adı altında, belirlenen gelir sınırlarının altında olan hanelere yönelik olarak 2 ayda bir veriliyor. Türk vatandaşları arasında, doğal gaz hizmeti sunulan yerlerde ikamet eden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından belirlenen kriterlere uyan haneler bu destekten faydalanabiliyor.

Başvurular, hem SYDV'ye şahsen başvuru yaparak hem de e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapacaklar için resmi ikamet adresine kayıtlı doğal gaz aboneliği olan vatandaşlar başvuruda bulunabiliyor. Başvuru için gerekli belgeler arasında kimlik belgesi ve resmi ikamet adresine kayıtlı doğal gaz faturası veya ön ödemeli sayaç kartı yer alıyor.

Başvuruların onaylanması durumunda, hak sahiplerinin hesaplarına her yıl 8 aylık dönem boyunca ekim ayından mayıs ayına kadar değişen tutarlarda doğal gaz yardımı yatırılıyor. Bu destek miktarları, şehirden şehire farklılık göstermekle birlikte, yıllık olarak 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişiyor. 3294 sayılı yasa kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Bu kapsamda memur, noter veya muhtar bulunan haneler başvuru yapamıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu sosyal yardım programı, ihtiyaç sahibi vatandaşların doğal gaz masraflarını karşılamalarına önemli bir katkı sağlıyor.

Ekonomi Haberleri