Yüzde 100 Zam Geldi! Bugünden İtibaren Artık Zamlı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Saraçhane'deki olağan meclis toplantısında alınan kararlarla, İBB'ye ait yurt ücretlerine yüzde 50 zam, İSBİKE tarifelerine yüzde 100 zam, İSPARK ücretlerine yüzde 35 zam ve belge ücretlerindeki yüzde 75 indirim iptali gibi bir dizi fiyat değişikliği kararı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Saraçhane'deki olağan meclis toplantısında alınan kararlarla ilgili detayları açıkladı. Meclis toplantısında, İBB'ye ait yurt ücretlerine yüzde 50 zam yapılarak mevcut fiyatlar bin 300 liradan bin 950 TL'ye yükseltildiği belirtildi.

Ayrıca, İstanbul içerisinde bisiklet paylaşım hizmeti olan İSBİKE tarifelerine de yüzde 100 zam yapıldığına değinildi. Bununla birlikte, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde hizmet veren İSPARK için 1 saatlik ücretin 52 liradan 72 liraya yükseltildiği ve terminallerde otomobillere ücretsiz olarak sunulan 40 dakikaya kadar park hizmetinin artık 40 TL olarak değiştirileceği ifade edildi.

Ayrıca, bağışçılar tarafından yapılan okul, ibadethane ve yurtlarla ilgili oluşacak belge ücretlerindeki yüzde 75 indirim uygulamasının iptal edildiği aktarıldı. Bu kararlarla birlikte, İstanbul'da birçok hizmette fiyat artışlarının yaşanacağı ve bazı indirim uygulamalarının sona ereceği bildirildi.

Ekonomi Haberleri