Bu İllere Yaz Uğramayacak! Yaz Gelse de Gelmese De

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 şehir için sağanak yağış uyarısında bulunurken diğer bölgelerde ise sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde seyredeceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 şehir için sağanak yağış uyarısında bulunarak vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Edirne, Kırklareli, Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeyi ve Van'ın doğusunda lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, ülkenin bazı bölgelerinde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağı öngörülüyor. Denizli ve Manisa'da 42, Aydın, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Batman ve Diyarbakır'da 41, Edirne, Uşak, Gaziantep ve Kilis'te ise 40 dereceye kadar sıcaklık bekleniyor. Ankara'da hava sıcaklıklarının en yüksek 37, en düşük 22; İstanbul'da en yüksek 36, en düşük 25; İzmir'de en yüksek 38, en düşük 28 derece olarak ölçülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, bu hafta içinde belirtilen bölgelerdeki sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve yüksek nemle birlikte sıcaklık hissinin daha da artabileceği ifade ediliyor. Vatandaşların ani sıcaklık değişimlerine karşı dikkatli olmaları ve Meteoroloji'den gelen uyarıları takip etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Gündem Haberleri