O İddialara ''Karalama'' Yanıtını Vererek Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2024 yılı hac organizasyonu ve hac kontenjanlarıyla ilgili bilgiler vererek

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2024 yılı hac organizasyonunun, hacı adaylarının şeytan taşlamaları ve veda ziyaretlerinin ardından tamamlanacağını vurgulayan Bircan, bu sürecin Türkiye için büyük bir logistik başarı olduğunu dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac ve umre organizasyonlarında yetkilerinin kanunla belirlendiğini belirten Bircan, "Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu"nun karar merci olduğunu ve bu kurulda 7 bakanlıktan bakan yardımcısının yer aldığını açıkladı.

Hac kontenjanlarının ülkelerin Müslüman nüfuslarına göre belirlendiğini ifade eden Bircan, Türkiye'nin nüfus artışına paralel olarak 2024 yılı için 85 bin kişilik bir kota aldıklarını aktardı. Yıllık ortalama 200 bin kişinin hac için başvurduğunu belirten Bircan, başvuruların adaletli bir şekilde kura veya sıra sistemine göre işlediğini söyledi. Ayrıca, Malezya'da uygulanan sıra sisteminde bugün itibarıyla hacca başvuranların 130 yıl beklemeleri gerektiğini paylaştı.

Gündem Haberleri