Yağışlar Son Buldu, Sıcaklar Geri Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkenin çeşitli bölgelerinde parçalı bulutlu ve yerel sağanak yağışlar görülürken

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzeydoğusu ile Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu hava hakimken, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi, Denizli, Burdur'un güneyi, Malatya'nın batısı ve Van'ın doğu kesimlerinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamalarına göre, önümüzdeki 8-10 gün içinde Doğu Karadeniz dışında yağış beklenmezken, Ege ve Güneydoğu Anadolu'da sıcak hava dalgasının etkisini sürdüreceği belirtiliyor. Prof. Dr. Şen, özellikle 10.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

Ayrıca, Prof. Dr. Şen'e göre Haziran ayının sonunda yeni bir sıcak hava dalgası bekleniyor ve bu durumun aşırı sıcaklara yol açabileceği vurgulanıyor.

Gündem Haberleri