Karatay’ın sıfır atık projeleri incelendi

Karatay Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Çevre Mühendisleri Mustafa Çağrı Kaya ve Fatih Çeprek bakanlık yetkililerine projelerin amaçları, işleyişi ve atık hedeflerine ulaşmak için uygulanan yenilikçi yöntemler hakkında bilgi verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Ajansı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürlüğü ile farklı il ve ilçe belediyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik teknik heyet, Karatay Belediyesi'nin Sıfır Atık uygulamalarını incelemek üzere Atığın Sıfır Noktası ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni yerinde ziyaret etti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, heyete projelerin amacı, işleyişi, elde edilen başarılar ve sıfır atık hedeflerine ulaşmak için kullanılan yenilikçi yöntemler hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Kılca, belediyenin çevreye duyarlı projelerle sıfır atık farkındalığını artırdığını ve bu konuda geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Hasan Kılca ayrıca, Konya’da düzenlenen “Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı”na katılım sağladıklarını ve burada Bakanlık tarafından örnek gösterilen Atığın Sıfır Noktası projesini tanıttıklarını ifade etti.

Konya Haber Haberleri