Konya'da Karne Heyecanı

Karne dağıtım töreninde konuşan Vali Özkan, öğretmenlerin güçlü toplum oluşturmada önemli görevli olduğunu söyledi.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Konya genelinde 491 bin 291 öğrenci, karnelerini almıştır. Karnelerin dağıtıldığı törende Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, öğrencilerle bir araya gelmiştir.

Vali Vahdettin Özkan, öğretmenlerle yaptığı sohbette, çocukların geleceğe güvenle bakması için en önemli rehberlerin öğretmenler olduğunu vurgulamıştır. Öğretmenlerin, çocukların bireysel gelişimlerini sağlamaları, medeniyet değerlerini korumaları ve güçlü bir toplum oluşturmaları açısından önemli bir rol üstlendiğini belirtmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise öğrencilere karnelerini vererek başarılı bir eğitim ve öğretim yılının tamamlandığını ifade etmiştir. Altay, Konya genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 500 bine yakın öğrencinin tatil heyecanı yaşadığını dile getirerek, öğrencilere güzel bir tatil dönemi dileyerek, dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etmiştir. Ayrıca, çocukların yaz kurslarına katılarak yeni arkadaşlıklar edinmelerini ve gelecekleri için başarılar elde etmelerini temenni etmiştir.

Konya Haber Haberleri