Medeniyet Akademileri ve Bilgehanelere ilgi büyük

Konya Büyükşehir Belediyesi çatısı altında öğrencilerin çok yönlü gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri (LİMA) ve Bilgehanelerde Yaz Okulu heyecanı başladı.

LİMA, yıl boyunca öğrencilere ders destek programları, milli ve manevi değerler, psikolojik danışmanlık, akademik destek, atölye ve etkinlikler gibi çeşitli hizmetler sunarak öğrencilerin gelişimine katkıda bulunuyor. Yaz döneminde ise milli-manevi eğitimler, sportif faaliyetler, öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik atölyeler ve daha fazlasını içeren bir yaz okulu programıyla öğrencilere hizmet vermeyi planlıyor.

Yaz Okulu, 1 Temmuz'da başlayacak ve 6 hafta sürecek. 9., 10. ve 11. sınıfa geçen öğrenciler, 23 Haziran Pazar gününe kadar "lisemedeniyet.konya.bel.tr" adresinden online olarak kayıt olabilecekler.

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgehaneler, bu yaz döneminde de büyük ilgi gördü. Merkezde 15, ilçelerde 10 olmak üzere toplamda 25 kurs merkeziyle hizmet veren Bilgehanelere 4. - 8. sınıflarda eğitim alan 14 bin 445 öğrenci kayıt yaptırdı. 8 bin 442 kontenjanın tamamı dolarken, geriye kalan öğrenciler de yedek kayıt yaptırdı.

Konya Haber Haberleri