Seyir Tepesi’nde Milli maç keyfi

Konya’da binlerce vatandaş Türkiye’nin Çekya ile oynadığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası maçını Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu Seyir Tepesi’nde kurulan dev ekrandan izledi.

Milli Takımımızın, Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16'ya yükseldiği önemli maçın ardından, Konya'da futbolseverler büyük bir coşku yaşadı. Selçuklu Belediyesi, bu milli zaferi Selçuklu Seyir Tepesi’nde dev ekranlarla yayınlayarak tüm şehri milli coşkuya ortak etti. Maç boyunca binlerce taraftar, bayraklar ve milli formalarıyla tezahüratlar yaparak milli takımımıza destek verdi. Hakan Çalhanoğlu'nun 51. dakikada attığı golle öne geçen milli takımımıza Çekya 67. dakikada yanıt verirken, Cenk Tosun'un 90+4'te attığı golle galibiyeti getirdiği görüldü.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, maç öncesinde ve devre arasında taraftarlarla bir araya gelerek milli maç heyecanını paylaştı. Seyir Tepesi'nde yaşanan coşkuyu sosyal medyadan da paylaşan çok sayıda vatandaş, milli takımın başarısını kutladı. Başkan Pekyatırmacı, milli takımın son 16'ya yükselmesi dolayısıyla vatandaşlara teşekkür ederken, Konyalıların milli coşkusunu gururla dile getirdi.

Maçın ardından Konya, panoramik manzarasıyla ünlü Seyir Tepesi'nde yaşanan coşkulu atmosfer, şehrin milli takıma olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. A Milli Takımımız, son 16 turunda D Grubu lideri Avusturya ile eşleşti. 2 Temmuz Salı günü oyn

Konya Haber Haberleri