Yusuf Tekin ''Çok rahatsızım'' Açıklamaları İle Onlara Seslendi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, YLSY bursiyerlerine hitaben düzenlenen etkinlikte öğrencilere ülkeye katkı yapmaları için desteklerini belirtirken, yurt dışında Türkiye'yi konu alan çalışmalara karşı olduğunu ve öğrencilerden bu tür çalışmalar yapmamalarını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) 2023 burs programı kapsamında gerçekleştirilen 'Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri' programında konuşma yaptı. Programa, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ve 563 bursiyer öğrenci katıldı. Bakan Tekin, katılımcılara hitaben, "Bu salondaki herkes bu ülkeye hizmet edecek, bu ülkeye katkı verecek; buna yüzde 100 inanıyorum. Sizin bu misyonu yerine getirebilmeniz için bakanlık olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Ayrıca çalışma alanlarına değinerek bazı konulardan rahatsız olduğunu belirten Tekin, özellikle yurt dışında Türkiye ile ilgili çalışma yapılmasına karşı çıktığını ifade etti. Türkiye'deki akademisyenlerin bu tür çalışmaları yapabilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Bakan, yurt dışına gönderilen öğrencilerin Türkiye ile ilgili çalışmalar yapmamaları gerektiğini dile getirdi.

MEB Haber Haberleri