Aşçıların Sır Gibi Sakladığı Formül: Kalem Gibi Sarmalar! Kendinizde Şaşıracaksınız...

Aşçıların Sır Gibi Sakladığı Formül: Kalem Gibi Sarmalar! Kendinizde Şaşıracaksınız...
Sarma yapmak hem lezzetli hem de zahmetli bir iş. Peki kalem gibi sarma sarmak için bir formül var. Aşçıların Sır Gibi Sakladığı Formül. İşte Aşçıların Sakladığı Yaprak Sarması Tarifi...

Sarma yapmak hem lezzetli hem de zahmetli bir iş. Yaprakların sertliği, dolmaların dağılması, lezzetin kaybolması gibi sorunlarla uğraşmak istemeyenler için işin ustalarından birkaç püf nokta geldi. Sarmaların kalem gibi kalması ve lezzetini katlaması için tavuk suyu ve maden suyu kullanmanız yeterli.

Tavuk Suyu Sarmaların Lezzetini Arttırıyor

Yaprak sarması yaparken iç harcına tavuk suyu eklemek sarmaların daha lezzetli olmasını sağlıyor. Bir çay bardağı kadar tavuk suyu hem dolmaların kuru kalmasını önlüyor hem de lezzetini arttırıyor. Tavuk suyunu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır olarak da satın alabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

Maden Suyu Sarmaların Yumuşamasını Sağlıyor

Sarmaları pişirirken tencereye yarım şişe maden suyu eklemek sarmaların yumuşamasını sağlıyor. Maden suyu, yaprakların sertliğini alıyor ve sarmaların dağılmasını önlüyor. Ayrıca maden suyu, sarmaların daha uzun süre taze kalmasına da yardımcı oluyor.

Porselen Tabak Sarmaların Sabit Kalmasını Sağlıyor

Sarmaları tencereye dizdikten sonra üzerine bir porselen tabak koyarak sarmaların sabit kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede sarmalar pişerken dağılmayacak ve lezzetini kaybetmeyecek. Porselen tabağı sarmaların üzerine tam oturacak şekilde yerleştirmeye dikkat edin.

Yaprak Sarması Tarifi

Sarmaların sırrını öğrendiğinize göre, şimdi sıra yaprak sarması tarifinde. İşte malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler

  • 500 g üzüm yaprağı
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 250 g pirinç
  • 100 g bulgur
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 100 g taze peynir
  • 100 g kaymak

Yapılışı

  1. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve soğanları ekleyip iyice kavurun.
  2. Üzerine kaymak, pirinç, bulgur, karabiber, nane ve tuz ekleyip güzelce kavurun.
  3. En son içerisine peynir koyup karıştırıp soğumaya bırakın.
  4. Bu sırada sıcak sudan geçirdiğiniz üzüm yapraklarını süzün.
  5. Yaprakların içerisine harç koyup katlayıp tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin.
  6. Üzerine bir çay bardağı tavuk suyu ve yarım şişe maden suyu ekleyin.
  7. Üzerine bir porselen tabak koyup kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun!

Kaynak:Konya Manşet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.