Bu da olur mu demeyin! Evde Etliekmek Nasıl Yapılır? Sizin İçin Hazırladık...

Bu da olur mu demeyin! Evde Etliekmek Nasıl Yapılır? Sizin İçin Hazırladık...
Konya'nın meşhur lezzetini evde denemek ister misiniz? Etli ekmek, hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek. Etli ekmek yapımı biraz zorlayıcı gibi görünse de aslında herkesin deneyebileceği lezzetler arasında yer alıyor. İşte en lezzetli etli ekmek tarifi.

Etli ekmek, Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri. Peki, etli ekmek nasıl yapılır? İşte evde kolayca deneyebileceğiniz etli ekmek tarifi ve püf noktaları...

Etli Ekmek Nedir?

Etli ekmek, Konya yöresine ait bir yemektir. Hamur işi olan etli ekmek, üzerine dana eti, soğan, domates, biber, maydanoz, tereyağı ve baharatlar eklenerek hazırlanır. Etli ekmek, fırında pişirilir ve uzunlamasına kesilerek servis edilir. Etli ekmek, genellikle ayran, salata veya turşu ile birlikte yenir.

Etli Ekmek Nasıl Yapılır?

Etli ekmek yapmak için öncelikle hamurunu hazırlamak gerekir. Hamur için un, instant maya ve su kullanılır. Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Maya ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyip, kenarlardan içe doğru yoğurun. Hamuru unlu tezgahta sekiz eşit parçaya bölün. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp, oda sıcaklığında yarım saat mayalanmaya bırakın.

1e6014b9cb.jpg

Etli ekmeklerin üzeri için ise dana eti, soğan, domates, biber, maydanoz, tereyağı ve baharatlar kullanılır. Dana etini küçük küçük doğrayın. Soğanı, biberi ve domatesi ince ince doğrayın. Domatesin suyunu süzün. Maydanozu yıkayıp kıyın. Tüm malzemeyi ve eti geniş bir kaba alıp, tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.

Tezgaha un serpin. Mayalanan hamurları merdaneyle uzunlamasına açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları yerleştirin. Üzerlerine etli harcı eşit şekilde yayın. Etli ekmekleri önceden ısıtılmış 200-220 derecelik fırında 12-15 dakika pişirin. Etli ekmekler piştikten sonra dilimleyip, sıcak olarak servis edin.

Etli Ekmek Kaç Kalori?

Etli ekmek, kalorisi yüksek bir yemektir. Bir porsiyon etli ekmek yaklaşık 400 kaloridir. Etli ekmek yediğinizde, yanında hafif bir salata veya ayran tüketmeniz, kalori alımınızı dengelemenize yardımcı olabilir.

Etli Ekmek Nerede Yenir?

Etli ekmek, Konya'nın meşhur lezzetidir. Konya'ya gittiğinizde, etli ekmek yemeden dönmeyin. Konya'da birçok yerde etli ekmek bulabilirsiniz. Ancak en ünlü etli ekmekçiler arasında, Mevlana Türbesi yakınındaki Bolu Etli Ekmek, Alaaddin Tepesi yakınındaki Hacı Şükrü Etli Ekmek, Selçuklu ilçesindeki Karatay Etli Ekmek ve Meram ilçesindeki Şefik Usta Etli Ekmek sayılabilir.

Etli Ekmek Nasıl Saklanır?

Etli ekmek, taze tüketilmesi gereken bir yemektir. Ancak kalan etli ekmekleri saklamak isterseniz, buzdolabında veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Buzdolabında sakladığınız etli ekmekleri bir gün içinde tüketmeniz gerekir. Derin dondurucuda sakladığınız etli ekmekleri ise bir ay içinde tüketmeniz gerekir. Etli ekmekleri ısıtmak için fırını veya mikrodalga fırını kullanabilirsiniz.

Kaynak:Konya Manşet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.