Hanımlar bu tariften vazgeçemeyecek; Yoğurtlu poğaça tarifi

Hanımlar bu tariften vazgeçemeyecek; Yoğurtlu poğaça tarifi
Yoğurtlu Poğaça (Olağanüstü Yumuşak Ve Çok Lezzetli) saniyeler içerisinde tükeniyor. Hanımlar bu tariften vazgeçemeyecek.

1. Hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Yoğurtlu poğaça hamurunun kıvamı, yumuşak ve ele yapışmayan bir yapıda olmalıdır. Bu sayede poğaçalarınız daha da lezzetli olacaktır.

2. Taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. Hamurun lezzeti için taze yoğurt ve taze maya kullanmanız, poğaçalarınızın daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.

3. Hamurun dinlenme süresine dikkat edin. Hamurun dinlenmesi, glutenin daha iyi şekillenmesini sağlayacak ve poğaçalarınızın daha da kabarmasını sağlayacaktır.

4. Poğaçalarınızı fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürerek, daha parlak ve çıtır bir görünüm elde edebilirsiniz.

5. Farklı lezzetler eklemek isterseniz, iç harcınıza rendelenmiş peynir, zeytin veya çeşitli otlar ekleyebilirsiniz. Bu sayede yoğurtlu poğaçalarınıza farklı tatlar katabilirsiniz.

Yoğurtlu poğaça tarifini bu püf noktalarıyla hazırladığınızda, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacağınıza emin olabilirsiniz. Afiyet olsun!

yogurtlu.jpg

Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt(oda ısısında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yumurta(sarılar üzeri için)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 5. 5-6 bardak civarı)

Üzeri için:

  • Ayırdığınız yumurta sarıları
  • Çörek otu
  • Susam
  1. Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın. İyice karıştırıp, üzerini streç folyoyla kapatın ve ön mayalama için yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
  2. Köpük köpük olan mayaya diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda olacak şekilde iyice yoğurun.
  3. Üzerini streç folyoyla kapatıp, temiz bir bezle örtün ve mayalanması için yaklaşık yarım saat dinlendirin.
  4. Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın.
  5. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin.
  7. Ardından tepsi mayası için 45 dakika dinlendirin.
  8. Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  9. Daha yumuşak olmasını isterseniz poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
  10. Poğaça tariflerinde iyi sonuç yani iyi mayalama için ön mayalama suyunun ılık, diğer malzemelerinde oda ısısında olması gerekir.
  11. Arzu ederseniz poğaçaları istediğiniz iç harcı kullanarak hazırlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.