Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Ustasından Püf Noktaları ve Tarifi

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Ustasından Püf Noktaları ve Tarifi
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı, doğal tatlılığı ve yumuşak yapısı ile tatlı severlerin gözdesi. Peki, kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte ustasından kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları…

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı, doğal tatlılığı ve yumuşak yapısı ile tatlı severlerin gözdesi. Hem yemeği hem de tatlısı yapılan balkabağı, Hatay mutfağının da önemli bir parçası. Peki, kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte ustasından kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları…

Kabak Tatlısı Yapmanın Sırrı Nedir?

Kabak tatlısı yapmak için öncelikle kabakları güzelce soyup, içerisindeki çekirdekleri ayıklamak gerekiyor. Kabakları dilimleyip, eşit boyutlarda olmasına dikkat etmek de önemli. Çünkü büyük dilimler daha geç pişiyor. Kabak tatlısının en önemli sırrı ise kabakların şekerle birlikte bekletilmesi. Bu sayede kabaklar suyunu salıyor ve daha lezzetli oluyor. Kabakları şekerle birlikte tencereye koyup, kapağını kapattıktan sonra en az 3 saat ya da bir gece bekletmek gerekiyor. Daha sonra kabakları ocağa alıp, yumuşayana kadar pişirmek yeterli. Kabak tatlısını servis etmeden önce üzerine ceviz ya da tahin eklemek de lezzetini arttırıyor.

maxresdefault.jpg

Kabak Tatlısı Nasıl Pişirilir?

Kabak tatlısını pişirmek için iki yöntem var. Birincisi, kabakları ocağın üzerinde pişirmek. Bu yöntemde kabakların pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol etmek gerekiyor. İkincisi, kabakları fırında pişirmek. Bu yöntemde kabakların üzerine biraz su eklemek ve fırının ısı ayarını 180 dereceye getirmek gerekiyor. Kabaklar kızarana kadar fırında pişiriliyor. Her iki yöntemde de kabak tatlısının kıvamı ve lezzeti için bir püf nokta var. O da kabak çekirdeklerini tencerenin ya da fırın kabının dibine yerleştirmek. Bu sayede kabak tatlısı daha kıvamlı oluyor ve kabaklar tencere ya da fırın kabına yapışmıyor.

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak tatlısı yapmak için gerekli malzemeler şunlar:

  • 2 kilogram bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe göre)
  • 1/2 çay bardağı tahin (isteğe göre)

Kabak tatlısı yapmak için yapılması gerekenler şunlar:

  1. Kabakları soyup, içerisindeki çekirdekleri ayıklayın.
  2. Kabakları dilimleyip, eşit boyutlarda olmasına dikkat edin.
  3. Kabak çekirdeklerini tencerenin ya da fırın kabının dibine yerleştirin.
  4. Kabakları çekirdeklerin üzerine dizin ve şekerini ekleyin.
  5. Tencerenin ya da fırın kabının kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da bir gece bekletin.
  6. Kabakları ocağın üzerinde ya da fırında pişirin. Ocağın üzerinde pişirirseniz, kabakların pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin. Fırında pişirirseniz, kabakların üzerine biraz su ekleyin ve fırının ısı ayarını 180 dereceye getirin. Kabaklar kızarana kadar pişirin.
  7. Pişen kabakları bir borcama alın ve üzerine ceviz ya da tahin ekleyin.
  8. Kabak tatlısını soğuduktan sonra servis edin.

Kabak tatlısı yapmak bu kadar kolay. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.