Kahvaltıda Simit Keyfi! Susamlı Pişi Tarifi ile Sofralarınızı Şenlendirin

Kahvaltıda Simit Keyfi! Susamlı Pişi Tarifi ile Sofralarınızı Şenlendirin
Kahvaltıda simit yemeyi kim sevmez ki? Ama simit bulamadığınız ya da farklı bir lezzet denemek istediğiniz zamanlar için harika bir alternatif var: Susamlı pişi!

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, simit tadında susamlı pişi tarifini sizler için hazırladık. Bu tarif, yağ çekmeden dev gibi kabaran, yumuşacık ve nefis pişileri evinizde kolayca yapmanızı sağlayacak. Susamlı pişi, hem kahvaltıda hem de öğle veya akşam yemeğinde afiyetle yiyebileceğiniz, doyurucu ve lezzetli bir seçenek. Üstelik, yapımı da çok basit. Sadece birkaç malzeme ile harikalar yaratabilirsiniz. İşte, susamlı pişi nasıl yapılır, simit tadında kahvaltılık tarif:

maxresdefault-001.jpg

Malzemeler

  • 1 büyük boy çay bardağı ılık süt
  • 1 büyük çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Bulamak için süt ve susam

Yapılışı

  1. Bir yoğurma kabına ılık süt, ılık su ve toz şekeri alın. Üzerine kuru mayayı serpin ve karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyin.
  2. Mayalı karışımın üzerine tuzu ve unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru mayalanması için sıcak bir yere koyun ve üzerini nemli bir bezle örtün. Hamurun iki katı olana kadar yaklaşık 45 dakika mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve hafifçe yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her parçayı beze haline getirin.
  5. İki ayrı kaseye süt ve susam koyun. Bezelerin bir tarafını önce süte sonra susama batırın. Susamlı tarafı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
  6. Bezelerin üzerine elinizle bastırarak çok ince olmayacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 4 eşit parçaya kesin.
  7. Geniş ve derin bir tavaya sıvıyağ koyun ve kızdırın. Hamurları arkalı önlü kızartın. Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir tabağa alın.
  8. Sıcak sıcak servis yapın.

Susamlı Pişi Tarifinin Püf Noktaları

  • Hamurun mayalanması için sıcak ve kuru bir ortam seçin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterseniz daha iyi sonuç alırsınız.
  • Hamuru çok fazla yoğurmayın. Hamurun yumuşak ve esnek olması yeterlidir.
  • Hamuru açarken çok ince olmamasına dikkat edin. Çok ince açarsanız pişileriniz kabarmaz ve sert olur.
  • Kızartma yağının çok kızgın olmamasına dikkat edin. Çok kızgın yağda pişirirseniz pişilerinizin dışı yanar, içi çiğ kalır.
  • Pişileri kızartırken arada çevirerek eşit şekilde pişmesini sağlayın.
  • Pişileri servis yapmadan önce kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.

Susamlı Pişi Tarifinin Servis Önerisi

  • Susamlı pişi tarifini kahvaltıda peynir, zeytin, reçel, bal, kaymak gibi klasik kahvaltılıklarla servis edebilirsiniz.
  • Susamlı pişi tarifini öğle veya akşam yemeğinde ise salata, turşu, yoğurt, acılı ezme, kıymalı patates gibi yan lezzetlerle servis edebilirsiniz.
  • Susamlı pişi tarifini çay, kahve, süt, ayran, limonata gibi içeceklerle de tüketebilirsiniz.

Haber Merkezi / www.konyamanset.com.tr

Kaynak:Konya Manşet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.