Konya’nın bin yıllık tatlısı! Bu tatlı tekrardan meşhur oldu...

Konya’nın bin yıllık tatlısı! Bu tatlı tekrardan meşhur oldu...
Konya’nın yöresel lezzetlerinden biri olan kenevir helvası, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlıdır. İşte size Konya’nın bin yıllık tatlısı kenevir helvasının tarifi…

Konya denince akla ilk gelen lezzetlerden biri de kenevir helvası. Kış aylarında sofraların baş tacı olan bu tatlı, hem sağlıklı hem de lezzetli. Üstelik yapımı da çok kolay. Sadece birkaç malzeme ile evinizde de kenevir helvası yapabilirsiniz. İşte size Konya’nın meşhur kenevir helvası tarifi…

Kenevir helvası nedir?

yeni-haber-basligi-c0ebb439.jpg

Kenevir helvası, kenevir tohumlarından yapılan bir tatlıdır. Kenevir tohumları, kavrulduktan sonra kuruyemişler, pekmez ve şeker ile karıştırılır. Sonra da leblebi tozu ile kaplanır. Bu şekilde kesilerek servis edilir. Kenevir helvası, Konya’nın yöresel lezzetlerinden biridir. Kenevir tohumları, hem besleyici hem de şifa kaynağıdır. Kenevir helvası, hem tatlı hem de enerji verici bir yiyecektir.

Kenevir helvası nasıl yapılır?

Kenevir helvası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 2 su bardağı kenevir
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı badem
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
  • 2 su bardağı sarı leblebi
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı tozşeker

Kenevir helvası yapmak için yapmanız gerekenler ise şöyledir:

  • Keneviri ayıklayın ve yıkayın.
  • Bir tavada orta ateşte keneviri kavurun. Sürekli karıştırın ki yanmasın.
  • Kenevir kavrulunca içine fındık, ceviz, badem ve susam ekleyin. Biraz daha kavurun. Fındık ve bademi iri parçalar halinde de kullanabilirsiniz.
  • Kenevir ve kuruyemiş karışımını bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
  • Bir tencerede pekmez ve şekeri kaynatın. Kıvam alınca ocaktan alın.
  • Kenevir ve kuruyemiş karışımının üzerine pekmezli şerbeti dökün. Pekmezi iyice çekene kadar pişirin.
  • Leblebileri bir robotta un haline getirin.
  • Bir borcamın dibini leblebi tozu ile kaplayın.
  • Pekmezli kenevir karışımını borcamın üzerine eşit şekilde yayın.
  • Buzdolabında donması için bekletin.
  • Donan helvayı küçük kareler halinde kesin.
  • Kenevir helvasınız hazır.

Afiyet olsun.

Kaynak:Konya Manşet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.