Misafirlerinizin Ağzı Açık Kalacak Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır? Nefis ve Pratik Tarif!

Misafirlerinizin Ağzı Açık Kalacak Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır? Nefis ve Pratik Tarif!
Gelinim Mutfakta programında yapılan ıspanaklı pasta tarifi, hem görünümü hem de lezzeti ile çok beğenildi. Ispanaklı pasta, yemeklerin yanında sıkça tüketilen ıspanak ile hazırlanan bir tatlı.

Gelinim Mutfakta programında yapılan ıspanaklı pasta tarifi, hem görünümü hem de lezzeti ile çok beğenildi. Ispanaklı pasta, yemeklerin yanında sıkça tüketilen ıspanak ile hazırlanan bir tatlı. Antep fıstığına benzeyen yeşil rengi ile göz dolduran bu pasta, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir seçenek. Peki, ıspanaklı pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar…

maxresdefault-002.jpg

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 300 gram ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kreması için:
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 3 su bardağı labne peyniri
    • Yarım su bardağı süt
    • Yarım su bardağı krem şanti (toz halinde)
  • Süslemesi için:
    • 10-15 adet çilek

Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremayı hazırlayalım. Bunun için krem şanti, labne peyniri, süt ve pudra şekerini geniş bir kaseye alın ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Pandispanya için ise ıspanakları yıkayın ve saplarını ayıklayın. Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Ispanakları kaynar suya atın ve 20 saniye haşlayın. Sonra süzgeçle alın ve soğuk suya tutun. Bu şekilde ıspanakların rengi canlı kalacaktır.
  • Ispanakları rondoya koyun ve üzerine yarım çay bardağı süt ekleyin. Püre haline gelene kadar çekin.
  • Derin bir kasede yumurta ve toz şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ilave edin ve spatula ile karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer pişmediyse fırının kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin.
  • Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üst kısmını bıçakla düzeltin. Bu kısımdan çıkan kek parçalarını rondodan geçirerek ufalayın ve bir kenara koyun.
  • Keki ortadan ikiye kesin ve alt parçayı servis tabağına alın. Üzerine buzdolabından çıkardığınız kremadan sürün ve her yerine yayın. Diğer kek parçasını üzerine kapatın ve kalan kremayı da kekin üzerine ve kenarlarına sürün.
  • Ufalanmış kek parçalarını pastanın üzerine ve kenarlarına yapıştırın. Çilekleri yıkayın ve dilimleyin. Pastanın üzerini çilek dilimleri ile süsleyin.
  • Ispanaklı pastanız hazır. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.