Pazar Sabahlarının Vazgeçilmezi: Peynirli Pankek! Herkes kahvaltıya bayılacak..

Pazar Sabahlarının Vazgeçilmezi: Peynirli Pankek! Herkes kahvaltıya bayılacak..
Peynirli pankek, kahvaltı sofralarınıza lezzet ve renk katacak bir tarif. Peynirli Pankek Nasıl Yapılır ? Peynirli Pankek Tarifi.. İşte Detaylar..

Hem kolay hem de pratik olan bu tarif, peynirli iç dolgusuyla damaklarda iz bırakacak. İşte, pazar sabahlarının vazgeçilmezi olacak peynirli pankek tarifi…

hq720.jpg

Peynirli Pankek Nasıl Yapılır?

Peynirli pankek yapmak için öncelikle peynirleri çatalla ezerek ufalamanız gerekiyor. Sonra bir karıştırma kabına un, süt ve yumurta ekleyip karıştırmanız lazım. Üzerine kabartma tozu, pul biber, tuz, ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırmanız yeterli. Hazırladığınız hamurdan birer kaşık alarak tavada kızartmanız ve pişen pankekleri kağıt peçete serili bir tabağa almanız gerekiyor. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Peynirli pankekleriniz hazır! Afiyet olsun!

Peynirli Pankek Kaç Kalori?

Peynirli pankek, besleyici ve doyurucu bir kahvaltı seçeneği. Bir adet peynirli pankek yaklaşık olarak 150 kalori içeriyor. Bu kalori miktarı, peynirli pankeğin içindeki malzemelere ve pişirme şekline göre değişebilir. Peynirli pankek yediğinizde, günlük kalori ihtiyacınızın yaklaşık olarak yüzde 7.5’ini karşılamış olursunuz.

Peynirli Pankek Yanında Ne Yenir?

Peynirli pankek, kahvaltı sofralarınızda tek başına da yiyebileceğiniz bir lezzet. Ancak peynirli pankek yanında ne yenir diye merak ediyorsanız, size birkaç önerimiz var. Peynirli pankek yanında, reçel, bal, tereyağı, çikolata sosu, meyve veya salata gibi farklı seçenekler sunabilirsiniz. Ayrıca peynirli pankek yanında, sıcak bir çay, kahve veya meyve suyu da içebilirsiniz.

Kaynak:Konya Manşet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.