Sütün Sihriyle Makarnanın Lezzetini Katlayın: İtalyan Şefin Sıradışı Tarifi

Sütün Sihriyle Makarnanın Lezzetini Katlayın: İtalyan Şefin Sıradışı Tarifi
Makarna yaparken su yerine süt kullanırsanız ne olur? İtalyan şef Michele, makarnayı sütte pişirerek hem lezzetini hem de yumuşaklığını arttırmanın sırrını paylaşıyor. İşte sütün sihrini kullanan sıradışı makarna tarifi…

Makarna, hem pratik hem de lezzetli bir yemek olması nedeniyle birçok kişinin favorisi. Ancak makarnayı suda haşlayıp sosla karıştırmak yerine, süt kullanarak daha farklı bir tat elde etmeye ne dersiniz? İtalyan şef Michele, makarna yapımında su yerine süt kullanmanın püf noktalarını paylaşıyor. Süt, makarnaya hem yumuşaklık hem de lezzet katıyor. Üstelik makarna yapışmıyor ve ağızda dağılıyor. İşte sütün sihrini kullanan İtalyan şefin sıradışı makarna tarifi…

maxresdefault-002.jpg

Malzemeler

  • 1 paket istediğiniz şekilde makarna
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz ve karabiber
  • Ön pişirme için:
    • 2 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz

Yapılışı

  1. Bir tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya makarnayı atın ve 7 dakika kadar haşlayın. Makarnayı süzün ve bir kenara alın.
  2. Aynı tencereye süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Karıştırarak eritin. Sonra haşlanmış makarnayı ekleyin. Makarnalar sütü çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Süt bittiğinde makarnanız hazır demektir.
  3. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın. İsteğe göre üzerine maydanoz, kekik veya fesleğen serpiştirin.

Bu tarifle hazırladığınız makarna, sütün verdiği lezzet ve yumuşaklık sayesinde geleneksel tariflerden çok daha farklı bir tat sunacak. Makarnanın tadını sütün sihriyle katlayın. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.