Memurların Mesai Saati Değişiyor Mu?

Memurların Mesai Saati Değişiyor Mu?
Memurların mesai saati değişiyor mu? Memurlar daha mı az çalışacak? Memurlar vardiyalı mı yoksa evden mi çalışacaklar? Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf Paketini açıklarken, memurların esnek ve uzaktan çalışma modelinin geliştirileceğini söyledi.

Memurların mesai saati değişiyor mu? Kamuda Tasarruf Paketi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklandı. Açıklanan paket içerisinde memurları, kadrolu personeli, hatta binaları yakından ilgilendiren yenilikler yer alıyor.

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, kamuda esnek ve uzaktan çalışma modelleri geliştirileceğinin altını çizdi. Bu bilgi akıllara pek çok soruyu getirdi: Memurlar evden mi çalışacak? Memurların çalışma saatleri artacak mı; azalacak mı? Memurların mesai saatleri değişecek mi?

Memurların Mesai Saati Değişiyor Mu?

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapmış olduğu açıklamada: "Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini daha da geliştireceğiz." dedi. Memur çalışma saatleri azalacak mı? Memurlar evden mi çalışacak? Memurların mesai saati değişiyor mu?

Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerinin ne şekilde geliştirileceği ve uygulanacağına dair yapılan herhangi bir açıklama henüz bulunmuyor. Ancak kamuda tasarruf paketi içerisinde yer alması dolayısı ile kamu binalarında enerji tasarrufunun da yapılacağı düşünülecek olursa, memurların evden çalışması mümkün olabilir.

Esnek çalışma ise mesai saatlerinin bazı departmanlar için vardiyalı düzene dönmesi şeklinde gündeme gelebilir. Konu ile ilgili açıklama yapıldığında sizlerle sitemiz içerisinde paylaşacağız.