Emekliler Mendilleri Hazırlasın, Halaya Dursun! İşte En Düşük Maaş!

Emekliler Mendilleri Hazırlasın, Halaya Dursun! İşte En Düşük Maaş!
Hükümetin bu yılı "Emekliler Yılı" ilan etmesiyle birlikte en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılacağı konuşuluyor.

Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberleri Ankara kulislerinde büyük yankı uyandırdı. Hükümetin bu yılı "Emekliler Yılı" ilan etmesiyle birlikte en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılacağı konuşuluyor. İddialara göre, temmuz ayında enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından konuyla ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunulacak.

Emekli Maaşlarına Büyük Artış Geliyor

31 Mart seçimlerinde önemli bir rol oynayan emekliler, hayat pahalılığı karşısında maaşlarına zam bekliyor. Ankara kulislerinde dolaşan son iddiaya göre, hükümet en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkarma planları yapıyor. Bu düzenleme, emeklilere rahat bir nefes aldırmayı hedefliyor.

Temmuz Ayında Yeni Düzenleme

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, temmuz ayında enflasyon farkı dışında yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye çıkarılacak. Bu artış, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzde 25'lik zamla birlikte gerçekleşecek. Böylece 10 bin TL alan emekliler, temmuz ayından itibaren 12 bin 500 TL alacak. Yeni emekliler de bu düzenlemeye dahil edilecek.

Kanun Teklifi TBMM'ye Geliyor

Bu iddialar doğrultusunda, en düşük emekli maaşlarının artışı için hazırlanan kanun teklifinin 3 Temmuz'da enflasyon oranlarının açıklanmasının hemen ardından TBMM'ye sevk edileceği belirtiliyor. Hükümetin bu hamlesi, emeklilere yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Konya Manşet

Etiketler :