Ünlü Analist Borsa Tahmini İle Herkesi Şaşkına Uğrattı

Ünlü Analist Borsa Tahmini İle Herkesi Şaşkına Uğrattı
BofA analisti Zümrüt İmamoğlu, Türkiye'nin küresel ekonomik krizden nispeten daha az etkileneceğini, Merkez Bankası'nın güçlü rezervlere sahip olduğunu ve enflasyonun yıl sonunda %42'ye çıkacağını öngörüyor.

BofA Merrill Lynch Türkiye Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, küresel piyasalardaki hareketliliği ve ABD'nin resesyon endişelerini değerlendirdi. CNBC-e canlı yayınına katılan İmamoğlu, Türkiye'nin bu krizden nispeten daha az etkileneceğini belirtti.

İmamoğlu’nun açıklamalarında dikkat çekenler şunlar:

Merkez Bankası’nın Rolü: İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 90 milyar dolara yakın rezerv biriktirdiğini ve dolarda büyük dalgalanmalar beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Küresel Piyasalardaki Hareketlilik: "Bu yaz beklenmedik şoklar yaşadık. Fed'den faiz indirimi beklentisi var, ancak veriler ciddi bir resesyonu işaret etmiyor. Jackson Hole'daki mesajlar aşırı resesyon fiyatlamalarını desteklemiyor," dedi.

Türkiye'nin Durumu: Türkiye'nin küresel krize nispeten daha dayanıklı olduğunu belirten İmamoğlu, Japon yeninde TL'ye göre pozisyonların az olduğunu ve Türkiye’nin daha az etkilenmeye devam edeceğini ifade etti.

Enflasyon ve Resesyon Beklentisi: Türkiye'de yıl sonu enflasyon tahmini %42 olarak belirlenirken, yılın ikinci yarısında resesyon bekleniyor fakat sert iniş öngörülmüyor. Faiz indirimlerinin aralıkta başlaması bekleniyor.

ABD Seçimleri: ABD seçimleri, en büyük risk faktörü olarak değerlendiriliyor ve Türkiye'nin bu duruma diğer gelişmekte olan ülkelerden daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor. Türk tahvilleri, dezenflasyon süreci ve faiz indirim döngüsü ile daha cazip hale geliyor.