e-YÖKDİL 2024 Sınav Sonuçları Açıklandı! Sonuçlar Nereden Nasıl Öğrenilir? Değerlendirme Nasıl Yapıldı?

e-YÖKDİL 2024 Sınav Sonuçları Açıklandı! Sonuçlar Nereden Nasıl Öğrenilir? Değerlendirme Nasıl Yapıldı?
e-YÖKDİL 2024 sınav sonuçları açıklandı mı? 2024 yılı için 1.'si düzenlenen e-YÖKDİL 2024 İngilizce - Sosyal Bilimler sınavı idi. ÖSYM sınav merkezlerinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da uygulandı. Sınav sonuçlarının aynı gün açıklanması bekleniyordu ve öyle de oldu. Peki sonuçlar nasıl değerlendirildi? Nereden, nasıl öğrenilir?

e-YÖKDİL 2024 sınav sonuçları açıklandı mı? e-YÖKDİL 2024 1. sınavı, İngilizce - Sosyal Bilimler sınavı olarak 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü, Türkiye'de sadece dört ilde (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana) yapıldı. ÖSYM sınav merkezlerinde uygulanan sınavın sonuçları adaylar tarafından, sınav bitiminin hemen sonrasında araştırılmaya başlandı.

e-YÖKDİL 2024 Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

ÖSYM tarafından 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü (Dün) yapılan Elektronik Yüksek Öğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın 1.'si elektronik ortamda yapıldığı için, sonuçların değerlendirilmesi konusunda herhangi bir zorlanma yaşanmadı.

e-YÖKDİL 2024 sınav sonuçları açıklandı mı? Evet! Sınav sonuçlarının aynı gün açıklanması bekleniyordu; öyle de oldu. Adaylar sınav sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişim sağlayabilecekler.

Sınav sonuçlarının değerlendirmesi yapılırken yanlış cevaplar dikkate alınmayıp, sadece doğru cevaplar üzerinden işlem yapıldı. Buna göre doğru cevaplar toplandı ve sınava giren adayların e-YÖKDİL puanları 100 üzerinden hesaplandı. Bununla birlikte, deneme soruları, e-YÖKDİL 2024 sınav sonuçları üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmadı.