İstanbul'da Ekmeğe Zam Geldi Yapılan Zamla Birlikte Ekmeğin Gramajı Da Azaldı!

İstanbul'da Ekmeğe Zam Geldi Yapılan Zamla Birlikte Ekmeğin Gramajı Da Azaldı!
İstanbul'da ekmeğe zam geldi. Alınan zam kararı ile birlikte 210 gram ekmek İstanbul'da 8 TL'ye satılırken, 10 Mayıs 2024 itibari ile 200 gram ekmek 10 TL'ye yükseltildi. Peki zamlar hangi fırınlarda geçerli olacak? Alınan zam kararı ile birlikte neden ekmeğin gramajında azalma söz konusu oldu? Zam kararı nerede ve ne zaman için alınmıştı? Uygulamada neden acele edildi?

İstanbul'da ekmeğe zam geldi. Son olarak Aralık ayında 210 gram ekmek için en fazla 8 TL fiyat uygulaması yapılacak şeklinde bir karar alınmıştı. 10 Mayıs 2024 Cuma günü (Dün) ise 200 gram ekmek için belirlenen fiyat 10 TL oldu. Yapılan %31.25 oranındaki ekmek zammı, İstanbul'luların üzülmesine sebep oldu.

İstanbul'da Ekmeğe zam Geldi

Ekmek fiyatına uygulanan %31.25 oranındaki zam, İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlarda geçerli olacak. 200 gram ekmek bu fırınlarda İstanbul'lu vatandaşlara 10 TL'den sayılacak.

Elde edilen bilgilere göre İTO Mayıs ayı toplantısında ekmek fiyatlarına zam yapılmasına karar verilmiş ve alınan kararın 15 Mayıs'a kadar geçerlilik kazanacağı bildirilmişti.

Ancak 10 Mayıs 2024 Cuma günü İstanbul'da ekmeğe zam geldi ve 200 gram ekmek fiyatı, uygulanan %31.25 oranındaki zam ile 10 TL'ye yükseldi. Yapılan zam sonrasında ekmeğin gramajında da azalma söz konusu oldu.

Yapılan zam sonrasında gramajın azalması ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı: "Ekmek üreten işletmeler, artan maliyetler dolayısı ile ciddi anlamda sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu nedenle alınan kararla 1 KG ekmek fiyatı 50 TL olarak belirlenmiştir.. Bununla orantılı olarak 200 gram ekmek 10 TL fiyat üzerinden satışa sunulacaktır."