MHRS Onaylı Randevu Sistemi Nedir? Nasıl Çalışacak? Ne Zaman Başlayacak?

MHRS Onaylı Randevu Sistemi Nedir? Nasıl Çalışacak? Ne Zaman Başlayacak?
MHRS onaylı randevu sistemi ile ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, randevusuna gelmeyen hasta sayısının 81 milyon olduğunu ve bu durumun, randevu alabilecek hastaları %30 oranında etkilediğini dile getirdi. Yeni bir döneme geçildiğini ifade ederek bu dönemin adına MHRS onaylı randevu dönemi dedi. Peki uygulama ne zaman başlayacak? Nasıl çalışacak? Kurallara uymayanlara nasıl bir yaptırım uygulanacak? Kimler bu uygulamadan muaf tutulacak?

MHRS onaylı randevu sistemi hakkında bilgiler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. Türkiye genelinde, alınan randevuya gitmeyen hasta sayısının 81 milyon olduğunu ifade eden Fahrettin Koca, artık yeni bir dönemin başladığını ve bu döneme onaylı randevu dönemi adı verildiğini ifade etti.

MHRS Onaylı Randevu Sistemi Nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapmış olduğu açıklamada belirttiği, gelinmeyen randevu sayısının 81 milyon olması ile aslında randevu kapasitesinin %30'unun gereksiz yere işgal edildiğini anlattı.

MHRS onaylı randevu sistemi nedir? MHRS için kurulan yeni randevu sistemi alt yapısı ile hastaların, aldıkları randevunun bir gün öncesinde, akşam 20.00'a kadar, aldıkları randevuyu onaylamaları ya da iptal etmeleri gerekiyor.

Bu şekilde hastanelerden randevu alma sürecinin daha kolay olacağı öngörülüyor. Randevusunu iptal eden hastalardan kalan zamanı, randevu almak isteyen ancak bulamayan ve yer açılması halinde kendisine bilgi verilmesini isteyen hastalara bildirim göndererek değerlendirecek olan yeni sistem, böylece hastaların tedavi şansını arttıracak.

Randevusunu alıp iptal etmediği halde muayeneye gitmeyen hastaların ise aynı poliklinikten 15 gün boyunca yeni bir randevu almaları mümkün olmayacak.

Bu sistemden muaf tutulan iki hasta grubu bulunuyor. İlk grup 65 yaş üstü hastalar iken diğer grup ise kanser hastaları olarak belirlenmiş durumda.

MHRS onaylı randevu sistemi 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü itibari ile uygulamaya konulacak.