Temmuzda Asgari Ücrete Zam Var Mı? Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Açıkladı!

Temmuzda Asgari Ücrete Zam Var Mı? Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Açıkladı!
Temmuzda asgari ücrete zam var mı? Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacak mı? Asgari ücrete yapılacak zam kim tarafından belirleniyor? Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili olarak neler söyledi? Bakan Işıkhan'ın bir cümlesi mesaj içeriyordu ve dikkat çekti: asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacak olursa nasıl bir sonuçla karşılaşabiliriz? Asgari ücretle ilgili geçtiğimiz iki yıl boyunca yaşanacak olan gelişmelerin Temmuz ayında da yaşanması söz konusu olaca

Temmuzda asgari ücrete zam var mı? Milyonlarca asgari ücretli çalışan bu soruya yanıt bulmaya çalışıyor. Çünkü Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı ve memurlar, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamı Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam geleceğini hesaplamaya başladı. Ve bir tek asgari ücretle çalışana Temmuz ayında zam yapılmayacağı belirtilerek sene başında yüksek orandan zam yapılmıştı.

Temmuzda asgari ücrete zam var mı? Aslına bakarsanız asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması durumu sadece geçtiğimiz iki yıl için söz konusu oldu. Olaya genel itibari ile bakıldığında ise asgari ücret zaten yılda bir sefer zam alıyor. Ancak maaşını asgari ücret olarak alan milyonlarca çalışan merak ediyor: "Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yapılan ara zamlar 2024 Temmuz ayında da yapılır mı?"

Temmuzda Asgari Ücrete Zam Var Mı?

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlarken: "Asgari ücrete ara zam gündemde yok. Bu konuda bir toplantı yapılması da planlanmıyor." demişti.

Bakan Işıkhan ardından bir televizyon programına katıldı ve burada da Temmuzda asgari ücrete zam var mı sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Asgari ücrete zam yapan kurum biz değiliz. Biz sadece işçiyi ve işvereni bir masada toplayarak moderatör oluyor ve kendi aralarında uzlaşmalarını sağlıyoruz. Ocak ayında, Temmuzda asgari ücrete zam olmayacağı belirtilerek, ona göre belirlenen bir oranda zam yapılmıştı. Ekonomi denge işidir. Biz istihdamdan feragat etmeden büyümeyi hedefliyoruz."

Bu açıklama ile asgari ücretli çalışana Temmuz ayında zam yapılmayacağını anlıyoruz. Ancak bir de buradan çıkarabileceğimiz bir mesaj var ki o da şu: "Asgari ücrete zam yapılacak olursa istihdamdan feragar edilmesi gerekebilir. Daha az işe alım yapılabilir ya da işverenler işçi çıkarma yoluna gidebilir. Bu nedenle asgari ücrete zam yaparken işçi ve işveren tarafının memnuniyeti önemlidir."

Yine de önümüzde bu konuların konuşulabileceği yaklaşık iki aylık bir süreç var. Konya Manşet olarak Temmuzda asgari ücrete zam var mı konusunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.