YHT aktarmasız seferleri START aldı

YHT aktarmasız seferleri START aldı
İstanbul'dan Sivas'a aktarmasız olarak hizmet verecek olan yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı, bugün düzenlenen özel bir törenle ilk seferine saat 08.40'ta başladı. Bu yeni ekspres hizmet sayesinde, İstanbul ile Sivas arasındaki mesafe artık yalnızca 7 saat 8 dakika sürecek.

İstanbul-Sivas arasında aktarmasız olarak gerçekleştirilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri başlamıştır. Söğütlüçeşme İstasyonu'ndan kalkan ilk tren için düzenlenen açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve birçok siyasi figür katılmıştır.

Osman Boyraz, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin demir yollarının ekonomik, sosyal, tarihi ve stratejik önemine değinmiş ve 2002'den bu yana yapılan 57 milyar dolarlık yatırımla demir yolu ağının genişletildiğini ve modernize edildiğini belirtmiştir.

Yeni YHT hattıyla İstanbul-Sivas arası 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul arası ise 7 saat 8 dakika sürecek ve trenler Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracaktır. Bu hizmetle birlikte, 85 milyon yolcunun taşındığı Türkiye'nin yüksek hızlı tren ağının kapasitesi artırılmış olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Konyamanset.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.