54 Yıllık Fabrikanın Yeni Sahipleri Belli Oldu

54 Yıllık Fabrikanın Yeni Sahipleri Belli Oldu
Afyonkarahisar’da 54 yıldır faaliyet gösteren Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. entegre üretim tesisi, icradan satıldı.

Afyonkarahisar'daki Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin entegre üretim tesisleri, geçtiğimiz Nisan ayında icra yoluyla satışa çıkarıldı. 54 yıllık tesisin satışı, Tarım Kredi Kooperatifine yapıldı.

İstanbul Sanayi Odası'nın 2020 yılında açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Oruçoğlu Yağ, icra yoluyla satıldı. Satış ihalesi dosyasına göre, alacaklı konumunda Mersin merkezli Hakan Gıda ve Sanayii Dış Ticaret şirketi bulunuyor. Borçlu konumunda ise Oruçoğlu Yağ Sanayi Ve Ticaret AŞ bulunmaktadır.

Türkiye'nin en büyük yağ üreticilerinden biri olan 54 yıl önce kurulan Oruçoğlu Yağ Fabrikası, Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından satın alındı.

Kurum tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: Tarım Kredi Grubu iştiraklerinden olan Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türk tarımına ve bitkisel yağ sektörüne katkıda bulunmak ve üretici ortaklarının menfaatlerini en üst seviyede korumak amacıyla kurulmuştur. Şirketin büyüme hedefleri doğrultusunda, yeni yatırım yapma veya tesis satın alma alternatifleri, yetkili kurullar tarafından yapılan çalışmalar ve bağımsız kuruluşlara hazırlatılan raporlar ışığında detaylı bir şekilde değerlendirilmiştir. Afyonkarahisar'daki Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin entegre üretim tesislerinin cebri icra yoluyla satılacağının ilan edilmesi üzerine, yatırım ve büyüme hedefleri doğrultusunda ihaleye katılma kararı alınmıştır.

Etiketler :