Altın Uzmanı ''Elinizi Çabuk Tutun'' Diyerek Uyardı!

Altın Uzmanı ''Elinizi Çabuk Tutun'' Diyerek Uyardı!
Altın ve Para uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısını ve altın alacaklılarını uyaran açıklamalarda bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, temmuz ayında altın fiyatlarında büyük hareketlenmeler beklediğini belirtti. Memiş, jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının faiz indirimlerinin bu durumu tetikleyebileceğini ifade etti. İslam memiş, altın yatırımcılarını ve altın alacaklara maddeler ile birlikte uyarıda bulundu.

Merkez Bankaları Faiz İndirimine Gidebilir:

Memiş, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) temmuz ayında faiz indirimi yapabileceğini ve diğer merkez bankalarının da benzer adımlar atabileceğini söyledi. Memiş'e göre bu durum, altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyebilir.

Temmuz Kritik Bir Dönem:

"Temmuz ayının altın piyasaları için kritik bir dönem olacağını düşünüyorum" diyen İslam Memiş, ECB'nin temmuzda faiz indirimi mesajı verdiğini belirtti. Memiş, "Yılın son çeyreğinde tüm merkez bankalarından faiz indirimi bekliyorum. Sanırım bu süreci ECB başlatacak" dedi.

Jeopolitik Gerilimler ve Altın Stokları:

Altın Uzmanı İslam Memiş, artan jeopolitik gerilimlerin de altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyebileceğini söyledi. Çin ordusunun Güney ve Doğu Çin Tayvan adası çevresinde tatbikat yaptığını hatırlatan Memiş, Türkiye'de seferberlik düzenlemesi ve Polonya'da halka ücretsiz askeri eğitim verilmesi gibi gelişmelerin de altın fiyatlarını etkileyebileceğini ifade etti.

Merkez Bankası'nın Faiz Kararı:

Memiş, Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutma kararının ardından enflasyon beklentilerinde düşüş öngördü. Memiş, faiz indirimlerinin altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyebileceğini fakat Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı alıp almayacağının altın fiyatları için kritik önem taşıdığını söyledi.

Etiketler :