Artık Kredi Kartlarında Ödemeler Böyle Yapılacak!

Artık Kredi Kartlarında Ödemeler Böyle Yapılacak!
Mastercard, internet alışverişlerinde kullanıcıların kredi kartı numarası girmesi gerekliliğini ortadan kaldıracak

Mastercard, internet alışverişlerinde önemli bir değişikliğe gitme kararı aldı ve Avrupa ülkelerinde başlayacak olan yeni uygulamasını tüm dünyaya yaymayı planlıyor. Bu yenilik, tüketicilerin internet alışverişlerinde kredi kartı numarası girmek zorunda olmadıkları bir sistem sunacak.

Yeni uygulama, kullanıcıların rastgele oluşturulan 'token'lar aracılığıyla ödeme yapmalarına imkan tanıyacak. Artık şifrelerin kullanımı da sona erecek. Mastercard, bu tokenlerin cihaz ve platformdan bağımsız olarak çalışacağını vurgulayarak, biyometrik doğrulama ile tek bir tuşla ödeme yapılabilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Güvenlik açısından büyük önem taşıyan bu adım, internet alışverişlerinde kart numarası güvenliği konusunda yeni bir çağın başlangıcını simgeliyor. 2030'da yürürlüğe girecek olan bu uygulama ile tüketiciler, alışveriş yaparken kart numarası girmek gibi mecburiyetlerden kurtulacaklar.

Mastercard, bu yeniliği hayata geçirmek için bankalar, fintek şirketleri ve e-ticaret firmalarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca, kullanıcıların parmak izi gibi biyometrik onay yöntemleriyle daha güvenli bir şekilde ödeme yapabileceklerini belirtti.

Bu sayede, güvenlik önlemleri artırılacak ve kullanıcıların hesapları daha fazla koruma altına alınacak. Mastercard'ın bu radikal değişikliği, internet alışverişlerinde güvenliği ve kullanıcı deneyimini ileriye taşıyacak bir adım olarak öne çıkıyor.