Belediyeler Borçlarını Ödeyemezse Ne Olur ? Bakan Tek Tek Açıkladı

Belediyeler Borçlarını Ödeyemezse Ne Olur ? Bakan Tek Tek Açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin 96 milyar TL'lik SGK borcunun icra işlemlerine neden olabileceğini ve 1307 belediyenin borçlu olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. A Haber'de katıldığı programda, belediyelerin toplam borcunun 96 milyar TL olduğunu belirten Bakan Işıkhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) borcunun 3.3 milyar TL'ye ulaştığını ve son 5 yılda 46 kat arttığını vurguladı. Borçlarını ödemeyen belediyelere icra işlemi başlatılacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan, SGK'nın 16 milyon emekliye aylık ödediğini belirterek, sosyal güvenlik sisteminin ekonomik kalkınma ve refah artışı için kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Sosyal güvenlik sisteminin vatandaşların yaşam kalitesini korumak ve gelir güvencesi sağlamak için kapsamlı bir şekilde yapılandırılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, 1402 belediyeden 1307'sinin borcu bulunduğunu ve prim borçlarının ödenmemesi durumunda icra yoluna başvurulacağını ifade etti. Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin vatandaşları ekonomik risklerden korumak ve sağlık hizmetleri ile emeklilik döneminde maddi güvence sağlamak amacıyla önemli bir rol oynadığını vurguladı.