Bomba Açıklama: Bakan Şimşek Refah Sözü Verdi!

Bomba Açıklama: Bakan Şimşek Refah Sözü Verdi!
İlk Çeyrek Ekonomi Verileri Değerlendirildi: Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2024 yılı ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyüdüğünü açıkladı. Yıllıklandırılmış milli gelir 1 trilyon 158 milyar dolara ulaşırken, iç talebin büyümeye katkısı 4,1 puan oldu. Net dış talep ise 5 çeyrek sonra pozitife dönerek 1,6 puan katkı sağladı. Aynı dönemde yatırımlar yüzde 10,3 artarken, makine ve teçhizat yatırımları kesintisiz büyümesini on sekizinci çeyreğe taşıdı.

Dengeli Büyüme ve Sanayi Katma Değerinde Artış: İşsizlik Oranları Düşüyor

Sanayi katma değeri yüzde 4,9 artış gösterirken, yüksek teknolojili üretimin yıllık yüzde 21 büyümesi dikkat çekti. İlk çeyrekte 1 milyon 46 bin kişiye ilave istihdam sağlandı. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı yüzde 8,7'ye gerileyerek son 44 çeyreğin en düşük seviyesine indi. Bakan Şimşek, ikinci çeyrek göstergelerinin ekonomideki dengelenmenin sürdüğüne işaret ettiğini belirtti.

Bakan Şimşek'ten Ekonomik Program Müjdesi: Fiyat İstikrarı ve Refah Artışı

Bakan Şimşek, uygulanan rasyonel ve öngörülebilir politikaların ekonomiyi daha dengeli ve sürdürülebilir bir büyümeye taşıdığını vurguladı. Program sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven ve dış kaynak girişi dezenflasyona katkı sağlayacak. Yapısal reformlarla katma değerli üretim ve verimlilik artışını destekleyeceklerini ve vatandaşların refahını kalıcı olarak artıracaklarını ifade etti.

Etiketler :