Dolar/TL '25 lira' Olur İddialarına Ünlü İsimden Açıklama Geldi!

Dolar/TL '25 lira' Olur İddialarına Ünlü İsimden Açıklama Geldi!
Son günlerde sıkça söz edilen dolar/tl 25 liralara kadar düşer açıklaması sosyal medyanın gündemine kadar oturmuştu. Peki böyle bir şey mümkün mü ?

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan Dolar'ın düşmesi ve ''25'' TL bandına kadar inebileceği açıklamaları herkes tarafından sıklıkla araştırılmıştı. Dolar'ın düşmesi ve 25 TL fiyatına kadar inebilir mi sorularının cevabına ünlü isimden açıklama geldi.

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, dolar/TL'nin 25 lira olup olmayacağı sorusunu değerlendirdi. Öngel, "Bizim gözlemlediğimiz arz-talep mekanizması işliyor. Döviz kurlarına müdahale edilmiyor. Şu anda belirli bir talep var ve bu talep miktarında döviz girişi olduğu için döviz kurlarında yatay bir seyir izliyoruz. Önceden siyasi senaryolar ve seçimler vardı, ancak şu an popülist politikaların uygulanmadığını, ekonomi programının da istikrarlı bir şekilde yürütüldüğünü görüyoruz. Güven arttıkça dövizde ciddi bir yükseliş baskısı yaşanmıyor." dedi.

Döngel, Haber Global'e yaptığı açıklamada, "Turizm gelirlerinde artış gözlemliyoruz ve bu dönemde döviz kurlarında yatay bir seyir bekliyoruz. Ancak farklı dinamikler de mevcut. Doların 20-25 liraya düşmesi olumlu gibi görünebilir, ancak bu tüm ithal ürünlerin bu oranda ucuzlayacağı anlamına gelmez. Bunun sonucunda ithalatımız artar ve bizim sattığımız ürünler yabancılar için pahalı hale gelir. Bu nedenle, ciddi bir şekilde değersiz bir TL istemiyoruz, ancak aynı zamanda değerli bir TL de istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Öngel, Merkez Bankası'nın dolar/TL kuru üzerindeki müdahalelerini de değerlendirdi. "Merkez Bankası'nın açıklamaları, kur üzerinde hem yukarı yönlü hem de aşağı yönlü müdahalelerde bulunacağını gösteriyor. Doların 30 liranın altına inmesine izin verileceğini düşünmüyorum. Yıl sonunda 40 liralık bir kurun görülmesi sürpriz olmayacaktır." dedi.

Etiketler :