Emeklilere Müjde! Bayram İkramiyeleri İçin Bu Gün İşaret Edildi

Emeklilere Müjde! Bayram İkramiyeleri İçin Bu Gün İşaret Edildi
Bayramda emeklilere verilecek bayram ikramiye ödeme tarihleri dört gözle bekleniyordu. Bakan, ödeme için detayları duyurdu.

Emekliler, Kurban Bayramı ikramiyelerini heyecanla bekliyor. Yılda iki kez zam uygulamasının kalkmasıyla beraber bayram ikramiyeleri tek umut kaynağı haline geldi. Peki, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? sorusunun cevabını bu yazımızın devamında sizler için hazırladık.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan müjdeli haberi emeklilere verdi. Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nda gazetecilerle bir araya gelen Işıkhan, emekli bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya yükseltildiğini ve bayramdan önce hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Işıkhan konu ile ilgili, "Emekli bayram ikramiyelerini 3 bine çıkardık, takvim çalışmaları devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, takvim yakında duyurulur." dedi.

Emekli bayram ikramiyeleri hangi tarihlerde yatacak?

Bakan Işıkhan net bir tarih vermese de, ödemelerin bayramdan önce tamamlanacağı kesinleşti. Geçmiş yıllarda yapılan ödemelerden yola çıkarak, emekli bayram ikramiyelerinin 10-15 Haziran 2024 tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Emekli İkramiyeleri Ne Kadar ?

Emekli ikramiyeleri, kurban bayramı için ''3.000''Lira olarak belirlenmişti. Kurban bayramında verilecek olan emekli ikramiyesinden, emekli maaşı alanlar, Dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş (yaşlılık) parası alanlar, Şampiyon sporcular, Vazife malullüğü aylığı alanlar, Güvenlik korucuları, Terörden zarar gören sivil vatandaşlar, Muharip gaziler ve Şehit yakınları yararlanabilecek.

Etiketler :