Esnaf Kredisi Faiz Oranları Geçmiş Krediye Yansımayacak

Esnaf Kredisi Faiz Oranları Geçmiş Krediye Yansımayacak
Halkbank, esnaf kredilerine uygulanacak faiz oranlarının banka kaynak maliyetlerinin altında olmayacak şekilde belirlendiği ve vadeleri boyunca sabit faizli olmadığı, kaynak maliyetlerine bağlı olarak değişken faizli olduğu vurgulandı. İşte detaylar...

Halkbank, esnaf kredileri faiz oranlarının 1 Mayıs'tan itibaren güncellendiğini ve bu değişikliğin geçmişe yönelik uygulanmadığını duyurdu. Banka, bazı basın yayın organlarında çıkan yanlış ve yanıltıcı haberler üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğduğunu belirtti.

Açıklamada, esnaf kredilerine uygulanacak faiz oranlarının banka kaynak maliyetlerinin altında olmayacak şekilde belirlendiği ve vadeleri boyunca sabit faizli olmadığı, kaynak maliyetlerine bağlı olarak değişken faizli olduğu vurgulandı.

Güncel maliyetlerin %50 seviyesine ulaştığı, bu nedenle kredi faiz oranlarının da arttığı ifade edildi. Esnafa yansıtılan yeni faiz oranlarının %17-29 bandında olduğu, artışın önemli bölümünün %17 bandında kaldığı belirtildi.

Ek olarak, deprem bölgesindeki bazı iller ve ilçelerdeki esnaf kredilerinin kapsam dışı bırakıldığı, faiz oranlarının %50'sinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanarak esnafa destek sağlandığı açıklandı.

Halkbank, 2002 yılından bu yana esnafa önemli miktarda kredi desteği sağladığını ve kaynak maliyetlerinde azalma olduğunda faiz oranlarında iyileştirme yapmayı sürdüreceğini belirtti.