Fiyat farkı ortadan kaldırılıyor, tek fiyat uygulaması geliyor

Fiyat farkı ortadan kaldırılıyor, tek fiyat uygulaması geliyor
Fiyat farkı ortadan kaldırılıyor, tek fiyat uygulaması geliyor! Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın yürürlüğe giriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan karar gereğince akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış ürünler dahi olsa aynı tür akaryakıtın fiyatında fark olmayacak. Türkiye genelinde 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek.

Akaryakıt satışlarında 95 oktan benzin ve dizel ultra force power fuelsave VMax VPro gibi farklı fiyatlandırılmış ürünlerin satışı yapılmayacak. EPDK dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satmaya devam edebileceğini ancak fiyat farkı oluşturmayacağını belirtti.

Tüketicilerin karşılaştığı belirsizliklerin giderilmesi ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanması amaçlanıyor. Türkiye'deki 13 bin bayi ile akaryakıt ihtiyaçları yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanıyor. Akaryakıt bayilerinde ve dolum terminallerinde kalite izlemesi sürekli yapılıyor.

Fiyat farkı ortadan kaldırılıyor, tek fiyat uygulaması geliyor

Dağıtıcı lisansı sahipleri yüzde 0.5'i geçmeyen oranda akaryakıtların özelliklerini iyileştirecek katkı maddelerini ekleyebiliyor. Bu işlem için gerekli izinlerin alınması ve EPDK'ye bilgi verilmesi yükümlülüğünde değişiklik yapılmadı.

EPDK'nin bu kararı akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini düşürecektir. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Başkanı İmran Okumuş bayilerin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Bayiler her litre akaryakıttan zarar ediyor. Bayilerin kar paylarının artırılması talebi devletin her kademesine iletildi ve süreç yakından takip ediliyor. Bayilerin kar paylarının yüzdesel olması talebi de takip ediliyor.