Her Ay 12 Bin Liralık Ödeme İçin Başvurular Alınmaya Devam Ediliyor

Her Ay 12 Bin Liralık Ödeme İçin Başvurular Alınmaya Devam Ediliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışan annelere yönelik 1 yıllık destek ödemesi için adeta bir çağrı yapmıştı.

Bu heyecan verici haber, Resmi Gazete’de duyurulmuş ve başvuru detayları Vedat Işıkhan tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı. İki gün içinde rekor düzeyde başvuru alındığını belirten Işıkhan, şimdiden 12 bin 246 kişinin başvurduğunu ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik 325 euro destek projesine yoğun bir ilginin olduğunu dile getirdi. Başvuruların açıldığı ilk iki gün içerisinde toplamda 12 bin 246 kişinin projeye başvurduğunu aktardı. Projede, her ay ortalama 7 bin kadının (3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı) kayıtlı istihdamının destekleneceğini açıkladı.

KESİN KAYITLAR TEMMUZ’DA TAMAMLANACAK

Bakan Işıkhan, kadın istihdamını artırmanın ve kayıtlı istihdam ile kadınların geleceğini güvence altına almanın öncelikli hedeflerinden birinin, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II)" olduğunu vurguladı. Bu proje 20 aylık bir süreyi kapsıyor ve Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde 0-24 aylık çocuğu olan çalışan anneler projeye başvurabiliyor. Ön kayıtların 3 Haziran’da başladığını ve yoğun bir talep aldıklarını belirten Işıkhan, kesin kayıtların Temmuz ayında tamamlanacağını ve teşvik ödemelerinin Ağustos 2024 itibariyle başlayacağını ifade etti. Projenin 25 Ekim 2025 tarihinde sona ereceğini de ekledi.

İŞ-POZİTİF PROJESİ

Bakan Işıkhan, kadın istihdamını artırmayı hedefleyen diğer projelerden de bahsetti. Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan İş-Pozitif Projesi kapsamında bugüne kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık edildiğini açıkladı. Bu rakamların daha da artmasını hedeflediklerini ve gençler ve engelliler için benzer projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

WOMEN-UP PROJESİ

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla 2021 yılında hayata geçirilen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile ilgili de bilgi verdi. Proje kapsamında, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın işverene, işyerlerinde ilave olarak işe aldıkları 4 bin kadın çalışandan dolayı 25 ayda toplamda 635,9 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti.

Etiketler :