İndirim Gelmişti! Şimdi De Büyük Zam Geliyor

İndirim Gelmişti! Şimdi De Büyük Zam Geliyor
Geçtiğimiz günlerde akaryakıta indirim gelmişti. Son gelen habere göre şimdi de zam gelecek.

3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon oranıyla birlikte özel tüketim vergisi (ÖTV) yaklaşık olarak yüzde 20 oranında bir artış gösterecek. Bu artış, akaryakıt, alkollü içecekler ve sigara gibi ürünlerin fiyatlarında benzer bir artışa yol açacak. Daha önceki dönemlerde dolar kurundaki yatay seyir, akaryakıt gibi ürünlerin fiyatlarında geçici bir sabitlenmeye neden olmuştu, ancak bu durum 3 Temmuz itibarıyla sona erecek.

TÜİK'in Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte yılın ilk 6 aylık dönemine ait TÜFE oranları netleşecek. Bu verilerin ardından birçok ürün ve hizmet için ödenen özel tüketim vergisi (ÖTV) yaklaşık olarak yüzde 20 oranında artacak.

ÖTV'deki bu artışla birlikte, akaryakıt, alkollü içecekler ve sigara gibi ürünlerde belirgin artışlar yaşanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın herhangi bir istisna yapmaması halinde, Temmuz ayı itibarıyla bu ürünlerin fiyatlarında en az yüzde 17,87 oranında bir zam yapılacağı ve bu oranın yüzde 20'yi bulabileceği kesinleşti.

Mevcut fiyatlar üzerinden yapılabilecek olan yüzde 20'lik bir ÖTV zammı durumunda, benzin ve dizel yakıt fiyatlarının yaklaşık olarak 3 lira artacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, sigara fiyatlarında da benzer bir artış öngörülüyor. En ucuz sigara fiyatının 66 liraya kadar çıkabileceği ve birçok sigara markasında fiyat artışlarının 15 lirayı geçebileceği öngörülüyor.

Etiketler :