Kamu tasarruf paketinde bir gelişme daha

Kamu tasarruf paketinde bir gelişme daha
Kamuda tasarruf kapsamında yeni açıklamalar yapıldı.. Bakan Şimşek bizzat talimat verdi ve işlemler kademeli olarak başladı..

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mal müdürlüklerinin kapatılacağını duyurdu. Şimşek, Cumhurbaşkanı Genelgesi doğrultusunda bakanlığa bağlı 300 mal müdürlüğünün aşamalı olarak kapatılacağını belirtti.

İlk etapta 100, ardından 200 müdürlüğün kapatılması planlanıyor. Bu süreçte mal müdürlüklerinin sunduğu muhasebe ve saymanlık hizmetleri il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilen diğer mal müdürlüklerinden yürütülecek.

Kamu tasarruf paketinde bir gelişme daha

Şimşek, bu adımın kamu kaynaklarının etkin kullanımı, hizmet kalitesinin artırılması ve dijital dönüşüm gibi hedeflere ulaşmayı amaçladığını vurguladı.

Taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılması ile kaynaklarda tasarruf sağlanacak, gereksiz harcamalar önlenecek ve muhasebe hizmetlerinin modern bilişim teknolojileri ile merkezi olarak yürütülmesi sağlanacak. Böylece kamu hizmetlerinin kalitesi artacak ve süreçler hızlanacak.

Yeni teknolojik sistemlerle kamu mali yönetiminde dijital dönüşüm hızlanacak, hizmetler daha şeffaf ve izlenebilir hale gelecek.

Personel kaynaklarının verimli kullanımı ile iş gücü verimliliği artacak ve çalışanlar yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilecek.

Bu düzenlemelerle kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sağlanacak ve hizmetlerde aksama olmayacak.