Mezuniyet Baloları Yasaklandı Mı ? Bakan Tekin Açıklama Yaptı

Mezuniyet Baloları Yasaklandı Mı ? Bakan Tekin Açıklama Yaptı
Mezuniyet balolarına yasak var mı sorusuna Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yaparak cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde mezuniyet balolarının yasaklandığına dair çıkan iddialara cevap verdi. Canlı yayında yapılan açıklamada Bakan Tekin, "Biz mezuniyet balolarını falan yasaklamadık. İlave maddi külfete neden olmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu. Velilerin gelen şikayetleri üzerine bu adımın atıldığını belirten Bakan, çocukların mezuniyet balolarına katılmasının önemli olduğunu ancak maddi yük getirmemesi gerektiğini vurguladı. Bu durumu eleştirenlere ise, "Eğer yapılacaksa okullarda maddi ilave külfet getirmeden yapılmalı" şeklinde bir öneride bulundu.

Ayrıca Bakan Tekin, öğretmenlik meslek kanunu çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Mevcut sürecin tamamlandığını ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla ilgili düzenlemeler yapıldığını ifade etti. Yapılan kanun metninin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyonlara havale edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Yeni müfredat eleştirilerine de yanıt veren Bakan, eleştirenlerin neye itiraz ettiklerini merak ettiğini belirtti. Beceri odaklı başarıya geçişin önemine vurgu yaparak, çocukların milli ve manevi değerlere bağlı yetişmelerinin önemini vurguladı. Ayrıca, eleştirilere saygı duyduklarını ve müfredatın her zaman revize edilebileceğini ifade etti.

Etiketler :