Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Satışı Hangi Hisselere Pozitif Yansıyacak?

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Satışı Hangi Hisselere Pozitif Yansıyacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vergisiz Teknoloji Desteği Hangi Şirketleri Etkileyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz,” dedi. Peki, bu uygulama hangi hisselere olumlu katkı sağlar? Detaylar haberimizin devamında.

Öğrencilere Vergisiz Cep Telefonu Almanın Şartları Neler?

Üniversite öğrencileri, cep telefonunda vergi muafiyetinden yararlanacak. Bu düzenleme sadece bir kez uygulanacak. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim gören öğrenciler bu haktan faydalanabilecek.

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Uygulaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti'nin seçim beyannamesinde bu düzenlemeyi duyurmuştu. Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar ediniminin yanı sıra aylık 10 GB ücretsiz internet de verilecek. Türkiye'de yedi milyona yakın üniversite öğrencisi var ve bu uygulama büyük bir kitleyi etkileyecek.

Vergisiz Satış Hangi Hisseleri Etkiler?

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı, belirli şirketlerin hisse senetlerine olumlu yansıyabilir. İşte bu düzenlemeden olumlu etkilenmesi beklenen firmalar:

Mobiltel İletişim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş. (MOBTL)

Mobiltel, 2001 yılından bu yana mobil telefon pazarında distribütörlük yapmaktadır. Türkiye'de mobil telefon satan tüm satış kanalları ile doğrudan ticaret yapan Mobiltel, Apple, Samsung, Xiaomi, Oppo, Huawei gibi birçok markanın distribütörlüğünü üstlenmektedir. Vergisiz telefon satışları Mobiltel'in hasılat ve karlılığını artırabilir.

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. (TKNSA)

Sabancı Holding bünyesinde 2000 yılında kurulan Teknosa, 2012 yılından bu yana BİST’te işlem görmektedir. “Herkes için Teknoloji” sloganıyla geniş mağaza ağı ve online platformlarıyla Türkiye’nin en büyük teknoloji perakende zincirlerinden biridir. Vergisiz satışlar Teknosa'nın müşteri trafiğini ve gelirlerini artırabilir.

İndeks Bilgisayar Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES)

Index Grup, 200’den fazla dünya teknoloji devinin ürünlerini 8000’den fazla iş ortağı aracılığıyla Türkiye’de tüketicilere ulaştırmaktadır. Bilişim teknolojileri sektöründe lider olan Index Grup, vergisiz bilgisayar satışlarıyla gelirlerini ve pazar payını artırabilir.

Bu şirketler, öğrencilere yönelik vergisiz teknoloji satışlarından pozitif etkilenecek ve hisse senetleri değer kazanabilir.

Kaynak:Konya Manşet

Etiketler :