Rekora Koşuyor! Altında Son Durum Yükseliş Devam Edecek Mi ?

Rekora Koşuyor! Altında Son Durum Yükseliş Devam Edecek Mi ?
Altın fiyatları son günlerde önemli ölçüde yükselerek rekor seviyelere yaklaşırken, bu artışın arkasında ABD Merkez Bankası Fed'in olası faiz indirimi ve Avrupa'daki siyasi istikrarsızlıkların etkisi bulunmaktadır

Altın fiyatları son günlerde önemli yükselişler kaydederek rekor seviyelere yaklaştı. Gram altın, 19 Nisan 2024 tarihinde 2552 lira ile tarihi zirvesine ulaşmış ve bugün 2503 liraya kadar yükseldi.

Günün başlangıcında gram altın 2489 liradan işlem görmeye başladı ve gün içinde 2482 lira ile en düşük, 2503 lira ile en yüksek seviyeleri gördü. Şu anda ise gram altın 2495 lira civarında alıcı buluyor.

Ons altın fiyatları da güçlü bir seyir izliyor; günün başında 2360 dolardan işlem görmeye başlayan ons altın, gün içinde 2355 dolar ile en düşük, 2368 dolar ile en yüksek seviyelerini gördü. Şu an itibarıyla ons altın 2363 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Kapalıçarşı'da ise gram altının alış fiyatı 2508 lira, satış fiyatı ise 2515 lira olarak belirlendi.

Altın fiyatlarındaki bu yükselişlerde etkili olan faktörler arasında, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimi ihtimalinin artması ve Avrupa'da yaşanan siyasi belirsizlikler ile seçim dönemine girilmiş olması öne çıkmaktadır, bu durum altına olan talebi artırmaktadır.

Etiketler :