Son 5 Gün! Yüzde 20 Zamlı Satılmaya Başlanacak

Son 5 Gün! Yüzde 20 Zamlı Satılmaya Başlanacak
Yaz aylarının en çok tercih edilen ürünlerine yüzde 20 zam gelmesine son 5 gün kaldı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, ürün ve hizmetlerde artan fiyatlar dikkat çekmeye devam ediyor. Türkiye'deki yüksek enflasyon sebebiyle, geçtiğimiz aylarda fatura ve ulaşım ücretlerinde yapılan zamların ardından, Haziran ayıyla birlikte gıda ürünlerinde de fiyat değişiklikleri yaşanmaya devam edecek.

Ülke genelindeki yüksek enflasyonun etkisiyle, her gün ürün ve hizmetlerin fiyatlarında artışlar görülürken, yeni zam dalgasının başlangıç tarihi olarak 1 Haziran belirlendi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağı açıklanırken, emekli ve memur maaşları için sınırlı artışlar öngörülüyor. Bu durumda, toplumun büyük bir kesimi, gelirlerinde artış yaşanmamasına rağmen harcamalarında artışlarla karşı karşıya kalacak.

Geçtiğimiz günlerde faturalara yapılan zamların ardından, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yüzde 50'lik bir artış duyurulmuştu. Bu artışlar, ülke genelinde mal ve gıda taşımacılığının maliyetlerini doğrudan etkileyerek, 1 Haziran itibarıyla gazlı içecekler ve cips fiyatlarında da değişiklikler olacak.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gazlı içecekler ve cips fiyatlarında 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere fiyat değişikliğine gidileceğini duyurdu ve yeni fiyatları paylaştı. Değişiklikten sonra, şu anda 25 TL'ye satılan 0.33 mililitrelik kola fiyatları yüzde 20 oranında artarak 30 liraya yükselecek. Aynı şekilde, 1 litrelik Sprite, Coca Cola ve Fanta fiyatları da 30 liradan 35 liraya yükselecek.

Etiketler :