Ünlü Ekonomist Borcu Olanları Sert Uyardı!

Ünlü Ekonomist Borcu Olanları Sert Uyardı!
Yaz aylarında düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altın fiyatları ve piyasaların Kurban Bayramı sonrasındaki bekleyişi, Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş'in tahminleriyle ön plandadır.

Yaz ayları geldi ve düğün sezonu açıldı, bu süreçte altın fiyatları da merak ediliyor. Piyasalar 14 Haziran Cuma günü kapanmasının ardından gözlerini Kurban Bayramı sonrasına, özellikle de 24 Haziran Pazartesi gününe çevirdi. Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, bayram sonrası için dikkat çekici bir altın tahmini yaptı ve altın borcu olanları ile düğün yapacakları uyardı.

Borsa ve altın, Kurban Bayramı öncesinde yatırımcılara en çok kazandıran araçlar arasında yer aldı. ABD'de açıklanan enflasyon verisi ve Fed'in politika faizini sabit tutma kararının piyasalarda önemli etkileri oldu.

İslam Memiş, Kurban Bayramı sonrası piyasalarda beklenen hareketliliği değerlendirdi. ONS ve gram altın fiyatlarının geleceği hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"DÜŞÜŞ YÖNLÜ ÖNGÖRÜM SÜRÜYOR"

"Piyasalarda belirsizlikler devam ediyor. ABD'de enflasyon ve Fed kararları piyasaları etkiledi. Bayram sonrasında piyasalarda ne bekleyebiliriz? Borsa İstanbul'da 10 bin 415 puanda değer kazanımı oldu. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanırsa 11 bin puana kadar yükseliş olabilir. Ancak 10 bin seviyeleri de yakından takip edilmeli. Hisse senetlerindeki yükselişler genel bir durum değil, beklemeye devam etmek gerekiyor. Düşüş öngörümde herhangi bir değişiklik yok.

ONS ALTIN VE GRAM ALTIN BEKLENTİLERİ

"Ons altın şu anda 2315 dolarda seyrediyor. Önümüzdeki dönemde 2280-2380 dolar aralığında dalgalanmalar devam edebilir. Bu bant aralığını izlemeye devam ediyorum. Siyasi gelişmelerde olumsuz bir durum olmazsa aşağı yönlü baskılar devam edebilir.

Gram altın serbest piyasada 2410 - 2419 lira aralığında işlem görüyor. 2400 lira destek seviyesi önemli. Ancak bu seviyelerin kalıcı olmayabileceğini belirtmek gerek. Yıl sonu için öngörümde değişiklik yok.

GRAM ALTIN İÇİN UZUN DÖNEM BEKLENTİ

"Gram altında 3000 - 3500 TL aralığında bir beklentim devam ediyor. Altındaki düşüşlerin kalıcı olmadığını düşünüyorum ve temmuz ayı itibarıyla yukarı yönlü hareketler bekliyorum."

Etiketler :