Ünlü Market Zinciri Satıldı: İndirimler Kapıda

Ünlü Market Zinciri Satıldı: İndirimler Kapıda
Migros, Türkiye genelinde genişleme hedefleri doğrultusunda Ege Bölgesi'nde Hobi Parfümeri'ni satın alarak kozmetik sektöründeki varlığını güçlendirdi ve Rekabet Kurumu onayıyla İstanbul ve Konya'daki Kent Gross şubelerini de devralma sürecini tamamladı.

Migros, Türkiye genelinde 3 binden fazla şubesi bulunan dev market zincirini genişletme stratejisi kapsamında önemli adımlar attı. Son olarak Ege Bölgesi'nde 26 şubesi bulunan Hobi Parfümeri'ni satın alarak kozmetik sektöründeki varlığını güçlendirdi. İzmir merkezli Hobi Parfümeri'nin 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren mağazaları ve ürünleri, Rekabet Kurumu'nun onayıyla Migros'un bünyesine katıldı.

Ayrıca, İstanbul ve Konya'da faaliyet gösteren Kent Gross market zincirinin altı şubesini satın alma başvurusunu 3 Ocak 2024 tarihinde yapan Migros, Rekabet Kurumu'ndan bu satın alma işlemi için onay aldı. Rekabet Kurumu'nun yaptığı açıklamada, "Fatih Özbabacan Gıda Dış Tic. Ltd. Şti.'nin Konya'daki altı mağazasının kiracılık hakları ve sabit kıymetlerinin Migros Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildiği" belirtildi. Bu adımlarla Migros, Türkiye'deki perakende pazarındaki gücünü ve varlığını daha da sağlamlaştırma yolunda ilerliyor.