Uzmanlar Açıkladı: 150 Bin Dolar Hayal Değil

Uzmanlar Açıkladı: 150 Bin Dolar Hayal Değil
Para piyasaları uzmanları, bitcoin için 150 bin dolar hedefinin uzak olmadığını ve yakın bir zamanda gerçekleşeceğini duyurdu.

Bitcoin'in 71 bin doları aşmasıyla birlikte, yatırımcılar gözlerini yarın açıklanacak ABD istihdam verilerine çevirdi. Bu arada, İngiliz bankacılık devi Standard Chartered, Bitcoin'in 150 bin dolara kadar yükselebileceğini tahmin etti.

Önde gelen İngiliz bankalarından biri olan Standard Chartered, Bitcoin için 2024 ve 2025 tahminlerini paylaştı. Banka analistleri, ABD istihdam verilerinin olumlu gelmesi durumunda Haziran sonuna kadar Bitcoin'in 80 bin doları geçebileceğini belirtti. Analizlerinde, spot Bitcoin ETF'lerine olan ilginin devam etmesiyle Bitcoin'in yıl sonunda 150 bin dolara kadar çıkabileceğini öne sürdüler. Banka ayrıca, 2025 yılı sonu için 200 bin dolarlık bir tahminde bulundu.

Kripto piyasası, faiz indirimi beklentilerinin etkisiyle yeniden yükselişe geçti. Bitcoin, mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 71 bin doları aşarken, Ethereum da 3 bin 900 dolara kadar yaklaştı. Bankanın Forex ve Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Geoffrey Kendrick, "ABD seçimlerinde Trump'ın kazanması durumunda, Bitcoin'in yıl sonuna kadar önce 100 bin dolara, ardından da 150 bin dolara ulaşabileceğini bekliyorum" dedi.

Yatırımcılar, yarın açıklanacak ABD istihdam verilerine odaklanmış durumda. Beklentiler, istihdamın 185 bin kişi artacağı yönünde ancak öncü veriler, istihdam piyasasında bir zayıflık olduğunu işaret ediyor.

Etiketler :