Yeni Zam Geldi! Artık Bu Fiyattan Satış Yapılacak

Yeni Zam Geldi! Artık Bu Fiyattan Satış Yapılacak
BOTAŞ, ağustos ayı itibarıyla konut doğalgazına %38 zam yapıldığını ve yeni fiyat tarifelerini açıkladı.

Son dakika haberi... Ekonomide yaşanan darboğaz büyümeye devam ediyor. Geçen ay elektrik fiyatlarına yapılan %38'lik zammın ardından şimdi de doğalgaza zam yapıldı. BOTAŞ, konut doğalgazına %38 oranında zam yapıldığını duyurdu.

BOTAŞ'ın Yeni Fiyat Tarifeleri

BOTAŞ, ağustos ayında geçerli olacak mesken ve sanayi aboneleri tarifeleri ile elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyat tablosunu internet sitesinde yayımladı. Buna göre, konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı %38 arttı. Yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki kullanımında ise %33,1 artış gerçekleşti. Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında ve yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin 1 metreküp ve üzeri olan serbest tüketicilerin doğalgaz fiyatlarında değişiklik yapılmadı.

Sanayi Aboneleri ve Elektrik Üretimi İçin Doğalgaz Fiyatları

Sanayi aboneleri için kademe 1'de 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 8.549 lira, kademe 2 için ise 11.380 lira olarak belirlendi. Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın 1000 metreküp fiyatı ise 12.000 lira oldu. BOTAŞ, konut tüketicilerine ağustosta 1000 metreküp doğalgaz için 5.631 lira fiyat uygulayacak.

BOTAŞ'ın Açıklaması

BOTAŞ, doğalgaz toptan satış fiyatlarının piyasa koşulları, fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları ve alım-işletme giderlerindeki değişimler dikkate alınarak en makul seviyede belirlendiğini ve tüketicilere sunulduğunu belirtti. Doğalgaz fiyat tarifeleri aylık olarak belirleniyor.