129 kilometrelik proje devam ediyor

129 kilometrelik proje devam ediyor
KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Avrupa Birliği tarafından desteklenen projede önemli aşamalar kaydettiklerini belirterek, “Projenin içerisinde içme suyu şebekesinin tamamını yeniliyoruz” diye konuştu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir ilçe merkezinde su şebeke altyapısını tamamen yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Su şebeke ıslahı projesi kapsamında teknik incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Avrupa Birliği tarafından desteklenen projede önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Demir, “Akşehir’de daha önce atık su arıtma tesislerini ve kanalizasyon sistemini yenilemiştik. Şimdi ise bu proje kapsamında içme suyu şebekesinin tamamını yeniliyoruz. Toplamda 129 kilometrelik şebeke yapılacak ve şu ana kadar 60 kilometresini tamamladık. 7 ekiple çalışmalarımıza devam ediyoruz. Projenin toplam maliyeti 129 milyon lira olup, şu an yüzde 50 oranında tamamlanmış durumda” dedi.

Demir, projenin tamamlanmasıyla birlikte Akşehir ilçesinin modern ve güçlü bir altyapıya kavuşacağını vurgulayarak, “Proje kapsamında Akşehir ilçe merkezimizin kanalizasyon sistemi, elektrik sistemi, doğalgaz sistemi ve fiber hatlar yenilenmişti. Şimdi sadece içme suyu hattı kalmıştı. O da yenilendikten sonra şehrin altyapısı tamamen güncellenmiş olacak. Gelecek yıllarda içme suyu şebekesinde olası arızalar minimize edilecek ve su kayıp-kaçakları önemli ölçüde azalacak. Bu proje, küresel iklim değişikliği döneminde suyun verimli kullanımına da büyük katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.