3 Milyar Liralık Rezerv 2 Hafta İçinde Piyasada Olacak

3 Milyar Liralık Rezerv 2 Hafta İçinde Piyasada Olacak
Tekirdağ ve Silivri’de yapılan doğalgaz arama çalışmalarında, 4 yeni kuyuda 3 milyar TL ekonomik büyüklüğe sahip 300 milyon metreküp doğalgaz rezervine ulaşıldı.

Tekirdağ ve Silivri’de gerçekleştirilen doğalgaz arama çalışmaları sonucunda, 4 yeni kuyuda toplamda 3 milyar TL ekonomik büyüklüğe sahip 300 milyon metreküp doğalgaz rezervine ulaşıldı. Bu rezerv, sanayi tesislerine dağıtılmak üzere 2 hafta içinde kullanıma sunulacak.

Türkiye'nin önemli doğalgaz üretim şirketlerinden Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteğiyle hazırladığı 2024 Yılı Yeni Sondaj Programı kapsamında Silivri ve Tekirdağ’da yeni kuyular açtı. 10 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen bu sondajlarda, 3 milyar TL değerindeki 300 milyon metreküplük doğalgaz rezervine ulaşıldı.

Silivri ve Tekirdağ'da açılan 4 yeni kuyudan elde edilen doğalgaz rezervi, öncelikle Silivri'de, ardından da Tekirdağ'da sanayi tesislerine dağıtılmak üzere hazır hale getirildi. TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de toplamda 85 kuyudan günlük 250 bin metreküp doğalgaz üretebilme kapasitesine sahip. 2024 sondaj programı ile günlük üretimi yüzde 50 oranında artırmayı hedefleyen TBNG, sondaj programının tamamlanmasıyla birlikte günlük üretim artışının 125 bin metreküp olmasını bekliyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan TBNG CEO’su Sinan Furat, "Tekirdağ’da daha önce keşfini yaptığımız sahada dün gece itibarıyla gaz yakımına başlayarak aslında üretim aşamasına geçtik. Ülkemize kazandırdığımız bu yerli ve milli doğalgazı, yerin 2 bin 800 metre altından çıkararak bulunduğumuz bölgedeki sanayicilere bu hafta ulaştırmaya başlıyoruz." dedi.

"Özel sektör oyuncuları olarak TPAO’nun izinden gitmeye devam ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

Etiketler :