5 Gün Yasak! Bu İlde Eylem Yapmak Bu Sürelerde Yasaklandı

5 Gün Yasak! Bu İlde Eylem Yapmak Bu Sürelerde Yasaklandı
Şırnak Valiliği, 27-31 Temmuz 2024 tarihlerinde kent merkezi, Silopi ve Cizre ilçelerinde tüm açık alan etkinliklerini yasakladı.

Şırnak Valiliği, 27-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında kent merkezi, Silopi ve Cizre ilçelerinde açık alanlarda tüm toplu etkinlikleri yasakladı. Valilikten yapılan açıklamada, bu dönemde toplanma, yürüyüş, basın açıklaması gibi eylemler ile her türlü açık alan etkinliğinin yasaklandığı belirtildi. Yasak kapsamına, resmi bayramlar, anma günleri, spor etkinlikleri ve resmi törenler hariç, tüm açık alan toplantıları, gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, mitingler, şenlikler, konserler ve diğer kitlesel etkinlikler dahil ediliyor.

Ayrıca, ses yayın araçlarıyla yapılan tüm sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri, balon, dron gibi hava faaliyetleri ve ticari kimliği olan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri dışındaki afiş, pankart, el ilanı ve benzeri dağıtımlar da yasak kapsamına alındı. Bu düzenleme, 27 Temmuz saat 00:01'den 31 Temmuz saat 23:59'a kadar geçerli olacak. Valilik, bu tür etkinliklerin güvenlik ve düzen açısından yasaklandığını duyurdu.